Vollvsveien 13 H – FÅD

Vollsveien 13 H ligger på Fåd i naturskjønne omgivelser og er en del av Lilleakerbyen. Bygget har en lang og spennende industrihistorie. Den eldste delen av bygget ble oppført på slutten av 1800-tallet som Granfos papirfabrikks hollenderi.


Fåd er et spennende sted for sport, rekreasjon, aktiviteter, naturopplevelser og bærekraft i Lilleakerbyen. Her finner du klatresenteret Gneis Lilleaker med en 15 meter høy vegg som har utsikt over den mektige Granfossen. Norrøna har sitt hovedkontor her med deres største flaggskipbutikk, blackbox, restaurant og kafé.

Byggene har nå gjennomgått en totalrenovering. I oppgraderingen av bygget har Mustad Eiendom og KIMA arkitekter ønsket å tilbakestille og videreføre byggets opprinnelige arkitektur. 

Bærekraft

OMRBUK AV MATERIALER – rensing avteglstein

En viktig del av arbeidet med utslippsreduksjon er å ombruke materialer. Dette har vært et viktig i rehabiliteringen av Vollsveien 13 H. Her har både bærende kontraksjoner og teglstein fra eksisterende bygg blitt bevart. Teglstein er renset for hånd og satt opp igjen. Hver teglstein vi ombruker gir en CO2-besparelse på 77% mot å bruke ny tegl. Utearealenene blir oppgradert og mye av materialene er ombrukt fra prosjektet vårt i Vollsveien 9-11, lenger sør på området.