Livet i
Lilleakerbyen

Lilleakerbyen blir en levende og grønn bydel med bilfrie gater og et spennende gateliv preget av kultur, handel, aktiviteter og gode steder for opphold.

Lilleakerbyen byr på et sosialt og inkluderende bymiljø hvor alle føler seg velkommen. Det blir både torg, plasser og parker for opphold og lek. Her blir det plass til å slå ut langbordet og invitere til nabolagsfest, feiringer, lek og avslapping. Det skal også være lett å gå, sykle, rusle omkring og trille overalt. Eller å bare nyte stillheten i naturen ved elva, med niste og medbrakt kaffe. Det beste ved byen er fortsatt gratis.

5-minutters byen

Den praktiske hverdagen i Lilleakerbyen gir rom for mer hygge og få grunner til å dra andre steder.

I Lilleakerbyen blir det fem minutter til fots til alt du trenger i hverdagen. Uansett om du er på besøk, bor eller jobber i Lilleakerbyen, er det kort vei til handelsstrøk, kontorer, butikker, trening, servering, kultur, lek, aktivitet og andre rekreasjonstilbud. Ikke bare er det praktisk med så mange aktiviteter og tilbud på samme området – det er også noe som vil være grunnlag for fremveksten av gode nabolag der folk vil ønske å bli boende gjennom alle livsfaser.

Unik gateidentitet

I Lilleakerbyen vil du se at gatene har ulik identitet. Hvert område har forskjellig sammensetning av butikker, kaféer og restauranter som skaper en variert og levende atmosfære. Hvert tre, hver benk og hvert inngangsparti vil bli utformet for å vise områdets unike identitet.

Å leve med vann

Lilleakerbyen preges av en sjelden urban nærhet til blågrønne kvaliteter. Lysakerelva renner gjennom Lilleakerbyen og er både inspirasjonsbilde til utforming av grønne uterom, og et premiss for hele plangrepet.

Byrommene vil bli fylt med vann i form av fontener, renner og vannkunst. Dette er praktiske overvannsløsninger som i tillegg er morsomme og lærerike for barna.

 

Livet langs elva endres gjennom de ulike årstidene. Lysakerelva tiltrekker seg forskjellige fugle- og dyrearter som gir området et helt eget særpreg.

Hvert år fanges det flere hundre laks og sjøørret i Lysakerelva. Fiske forutsetter fiskekort som reguleres av Lysakerelva Fiskeforening.

Stiene langs elva skal være tilgjengelige for alle aldre. Nye broer gjør det lettere å gå på kryss og tvers, og gjør det mulig å komme tettere på vannet.

 

Et yrende byliv

Lilleakerbyen vil fylles med aktiviteter og arrangementer. Her kan du ta en titt og se hva du kan bli med på.

Velkommen!

Hva skjer i Lilleakerbyen

Oppdag mer av livet
I lilleakerbyen