Lilleaker Live – Julekonsert

Beate Lech m/jazzband julesalmer
Dato: 13 desember
Tid: 21:00
Sted: Møllefossen café
onsdag
13
desember

Onsdag 13. des på Møllefossen Café
BEATE S. LECH med band spiller Högtidsrom.

Högtidsrom:
Beate Lech er en meget bevisst og samtidig søkende og åpen artist som har sine viktigste erfaringer fra jazzens og soulens verden, som artisten Beady Belle.

Men hun har i tillegg gitt ut to salmeplater på norsk. Den ene er juleplaten «Høgtidsrom» der hun har sprengt rammene for tradisjonell julemusikk. For dette er nemlig gamle norske julesalmer, som man har hørt og sunget i generasjoner. Men Beate og bandet tar musikken videre inn i en vidunderlig verden som er både høytidsstemt og nær på samme tid. Platen fikk fantastiske anmeldelser da den kom i 2014. «Årets vakreste julealbum»/ «En juleplate som smyger seg innpå deg og til slutt fanger deg i sitt grep» (Aftenposten)/ (Beat.no).

Dette er mektig og vakkert, samtidig som det sparker ifra og swinger. Musikken går fra det helt stille og skjøre til det brusende og dundrende. På repertoaret står blant annet kjente julesanger som, ”Det hev ei rose sprunge”, ”Stille natt”, ”Eit barn er født i Betlehem” og «Mitt hjarte alltid vankar». I tillegg har Beate selv gjendiktet en rekke engelske salmer til norsk og tatt de med inn i den samme vidunderlige verdenen av jul og jazz og høytid.


Det er duket for en kveld som tar deg bort fra kakebakst, julehandel, nisser og ståk. Her kan man rolig la seg løfte inn i julefred og «Høgtidsrom». Bandet består av Andreas Ulvo på tangenter, Andreas Bye på trommer og Marius Reksjø på bass.