Blomstervandring på Lilleaker

Dato: 20 mai
mandag
20
mai

Opplev en fargerik tulipan- og løkvandring på Lilleaker! 🌷 I fjor plantet vi 4,500 løk rundt omkring på Lilleaker, og nå blomstrer de fra midten av mai til midten av juni. Fra tidlige snøklokker og krokuser til de litt senere påskeliljene og tulipanene. Disse lettstelte blomstene er ikke bare vakre, men også en viktig næringskilde for insektene og våre pollinerende naboer 🐝

Copper Image
En type tulipan som blomstrer sent på våren og har store, koppformede blomster i en varm kobberfarge med et hint av oransje. Denne tulipanen kan vokse opp til 50 cm høy og har en unik og intense farge. Copper Image trives best i solrike områder med godt drenert jord og er en hardfør tulipan som tåler kulde godt. Du finner tulipanen Copper Image i beddende utenfor CC Vest, Lilleaker Torg, Mølletorget og på Fåbro Gård.

Tulipanen Black hero
En fylt tulipan i dramatiske, fløyelsmyke nyanser fra kastanjebrunt til svart. Denne tulipan kan vokse opp til 60 cm høy. Den trives best i solrike områder med godt drenert jord og er en hardfør tulipan som tåler kulde godt. Du finner tulipanen Black Hero i beddende utenfor CC Vest og på Lilleaker Torg.

Tulipanen Avignon Parrot
Avignon Parrot er en type tulipan som blomstrer sent på våren og har store, parrot-lignende blomster i en lys oransje farge med røde striper. Denne tulipanen kan vokse opp til 50 cm høy og er en populær snittblomst på grunn av sin unike og eksotiske utseende. Avignon Parrot trives best i solrike områder med godt drenert jord og er en hardfør tulipan som tåler kulde godt. Du finner tulipanen Avignon Parrot i beddene utenfor CC Vest.

Tulipanen Valvdivia
Valdivia er en type tulipan som blomstrer tidlig på våren og har store, kremhvite blomster med lilla striper og flekker. Denne tulipanen kan vokse opp til 40 cm høy og er en populær snittblomst på grunn av sin elegante utseende og lange holdbarhet. Valdivia trives best i solrike områder med godt drenert jord og er en hardfør tulipan som tåler kulde godt. Du finner tulipanen Valvdivia i beddene utenfor CC Vest.

Tulipanen Uncle Tom
Uncle Tom er en type tulipan som blomstrer sent på våren og har store, koppformede blomster i en dyp, mørk rød farge. Denne tulipanen kan vokse opp til 60 cm høy og er en populær snittblomst på grunn av sin intense og vakre utseende. Uncle Tom trives best i solrike områder med godt drenert jord og er en hardfør tulipan som tåler kulde godt. Du finner tulipanen Uncle Tom i beddende utenfor CC Vest og på Lilleaker Torg.
Tulipanen Apricot Parrot
Apricot Parrot er en type tulipan som blomstrer sent på våren og har store blomster i en myk aprikosfarge med grønne striper. Denne tulipanen kan vokse opp til 50 cm høy og er en populær snittblomst på grunn av sin unike og eksotiske utseende. Apricot Parrot trives best i solrike områder med godt drenert jord og er en hardfør tulipan som tåler kulde godt. Du finner tulipanen Apricot Parrot i beddene utenfor CC Vest.
Tulipanen La Belle Epouque
La Belle Époque er en type tulipan som blomstrer sent på våren og har store, doble blomster i en lys rosa farge med et hint av gull. Denne tulipanen kan vokse opp til 60 cm høy og er en populær snittblomst på grunn av sin elegante utseende og lange holdbarhet. La Belle Époque er også kjent for å være en hardfør tulipan som tåler kulde godt, og den trives best i solrike områder med godt drenert jord. Du finner tulipanen La Belle Epouque i beddene i hagen på Fåbro Gård.

Tulipanen Kejsarkrone Fritillaria imperialis
Kjeserkrone er en flerårig plante som blomstrer om sommeren og har store, klokkeformede blomster i ulike farger som kan variere fra hvitt til oransje. Planten kan vokse opp til 1 meter høy og trives best i solrike eller delvis skyggefulle områder med godt drenert jord. Kjeserkrone er en populær hageplante på grunn av sin vakre og fargerike blomstring, og den tiltrekker seg sommerfugler og bier, men likes ikke av rådyr. Blomstene kan også brukes til å lage te eller som et naturlig fargestoff. Du finner Kjeserkronen i det ene beddet utenfor hovedinngangen på CC Vest.