Åpen dag museumsleilighet

Arbeiderboligene på Lilleaker
Dato: 05 mai
Tid: 12-15
Sted: Lilleakerveien 26
søndag
05
mai

Velkommen til åpent hus i museumsleiligheten på Lilleaker (rett bak Schlägergården). Her vil du få høre historien om de som bodde i arbeiderboligen, hvordan de levde og generelt om livet som industriarbeider-familie for over 100 år siden. Vi byr også på en kaffe og noe å bite i.

Museumsleiligheten

Øvergård og Nygård var de to siste arbeiderboligene som Mustad Fabrikker bygget. Øvergård ble ført opp mot slutten av 1880-tallet. Den hadde 10 leiligheter, hvorav halvparten besto av 2 rom og kjøkken. De øvrige fem hadde ”normal” størrelse på 32 kvm med ett rom og kjøkken. I de fem ”store” leilighetene bodde formenn og ledere, og de hadde også gjerne fri bolig. Nygård ble satt opp etter Øvergård, og besto av 14 leiligheter hvor alle var på ett rom og kjøkken. Boligene ble på folkemunne kalt ”Gromheta” og ”Herligheta”.

Mustad Eiendom har tilbakestilt den ene leiligheten som i dag brukes som en museumsleilighet, og den fremstår nøyaktig slik den så ut i 1890-årene. Den lille leiligheten er på 32 kvm, og her bodde det to voksne og 7-8 barn.